شاهچراغ شیراز؛ مقبره تاریخی احمد بن موسی کاظم (ع)
به روز رسانی: 12 آذر ، 1403 جاذبه های گردشگری
شاهچراغ شیراز نگین انگشتری این شهر است که بعد از حرمهای امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س)، پناه زائران و ارادتمندان این خاندان میشود. این جاذبه علاوهبر هویت مذهبی ارزشمندی که در میان مردم دارد، به دلیل داشتن جلوههای بصری زیبا و معماری خارقالعاده یک شاهکار هنری در شهر شیراز قلمداد میشود.
از آنجایی که رموز کشفنشده زیادی در دل شاه چراغ شیراز وجود دارد، ما تصمیم گرفتیم این مطلب را به موشکافی در این جاذبه اختصاص دهیم. پس برای تجربه سفری معنوی و روحانگیز تا انتها همراه ما باشید.
حرم شاه چراغ کجاست؟
شاه چراغ شیراز حرم مطهر یکی از فرزندان امامان شیعه است که درست در مرکز این شهر و در بافت تاریخی و فرسوده آن قرار دارد. از جاذبههای مجاور این آرامگاه میتوان به بازار وکیل، مسجد وکیل و خیابان معروف و دیدنی لطفعلیخان زند اشاره کرد.
موقعیت جغرافیایی شاهراغ شیراز روی نقشه گوگل
شاه چراغ کیست؟
شاه چراغ یا سیدالسادات از القاب حضرت سید امیر احمد (ع)، فرزند ارشد امام هفتم شیعیان و برادر بزرگوار حضرت علیبنموسیالرضا (ع) است. تصور بسیاری از شیعیان این بود که بعد از امام موسی کاظم (ع) این حضرت سید امیر احمد است که ردای خلافت بر مسلمین را به تن میکند. اما پدر بزرگوار ایشان قبل از شهادت در خطبهای امام رضا (ع) را به عنوان ولی خدا برگزیده بودند.
این موضوع سبب شد تا همه مردم به عشق امام رضا و تجدید عهد و میثاق خود با ولی خدا راهی طوس شوند. در میان این جمعیت حضرت سید امیر احمد هم حضور داشتند که حاکم خراسان به دستور مامون، خلیفه وقت، مانع از حرکت ایشان شد. در این میان جنگ خونینی میان دو حکام بلاد و قافله دوستداران امام رضا شکل گرفت و به شکست قافله ختم شد.
بعد از اتمام جنگ حضرت سید امیر احمد به همراه جمعی از شیعیان به خانه یکی از دوستداران خود در شیراز رفتند و تا مدتها همانجا مخفی شدند. اما، در نهایت بعد از گذشت یک سال حاکم خراسان با پیداکردن مخفیگاه این حضرت حکم قتل ایشان را صادر کرد.
شاه چراغ یعنی چه؟
فلسفه این نامگذاری هم دقیقا از ماجرای شهادت سوزناک حضرت سید امیر احمد آغاز میشود. حاکم خراسان بعد از به شهادترساندن این حضرت دستور میدهد تا خانه را روی بدن مطهر و شریف ایشان خراب کنند. همین امر سبب میشود تا آرامگاه حضرت برای سالهای بسیار زیادی ناشناس و مخفی باقی بماند.
تا اینکه در عصر آلبویه پیرزنی که در منزل مجاور مرقد حضرت زندگی میکرده است، شبهای جمعه متوجه نوری درخشان بالای تلی از خاک میشود. پیرزن که یقین داشته نور چراغ نشانهای از وجود امامزادهای در زیر خاک است، امیر عضدالدوله دیلمی، حاکم وقت، را از این ماجرا مطلع میکند. حاکم یک شب جمعه را در خانه پیرزن میماند تا با چشمان خود شاهد این روشنایی باشد.
پیرزن به محض اینکه نور چراغ را بالای تل خاک میبیند، فریاد میزند: شاه، چراغ! و همین امر بهانهای میشود تا به آرامگاه کشفشده حضرت سید امیر احمد لقب شاهچراغ را اعطا کنند.
عکس شاه چراغ
تاریخچه حرم شاه چراغ شیراز
آنچه امروز از شاه چراغ در شیراز دیده میشود، دستاورد سالها ساختوساز، ویرانی و مرمت و بازسازی است. پس، اگر مایلید بدانید که شاهچراغ امروزی چگونه در صف بهترین شاهکارهای معماری ایران قرار گرفت، این بخش را با دقت بیشتری دنبال کنید.
تاریخ بنای آرامگاه شاهچراغ به سال 308 تا 328 هجری شمسی بازمیگردد. در این دوره آلبویه حکومت را به دست داشت و امیر عضدالدوله دیلمی کسی بود که دستور ساخت مرقدی ساده و خاکی را برای این حضرت صادر کرد.
حدود 300 سال بعد، یعنی در سال 605 تا 640 هجری شمسی دولت اتابکان فارس با ایدهپردازی امير مقربالدين مسعود بدرالدين گنبد، رواق و بقعهای را به این مرقد افزود و اسباب رونق بیشتر آن را فراهم کرد.
دوران طلایی معماری شاهچراغ به عصر ایلخانی در سال 723 هجری شمسی بازمیگردد. در این دوره ملکه تاشی خاتون، مادر شاه شیخ ابواسحاق اینجو، ضمن وقفکردن مغازههای بازار مجاور حرم بخشهای متنوعی را نظیر مسجد، مدرسه و استراحتگاه به این بنا افزود. ساخت بارگاه بزرگ و مجلل با گنبد بلند هم در همین دوره انجام گرفت.
شاه اسماعیل صفوی و نادرشاه افشار هم از دیگر شاهانی بودند که سهم خود را در مرمت و بازسازی این بنا ادا کردند. اما، بعد از آخرین بازسازی در سال 1202 بخشهای زیادی از این بنا از جمله قندیل طلای زیر گنبد که یادگاری از نادرشاه بود، مورد ویرانی قرار گرفت.
با روی کارآمدن شاهان قاجاری، پروسه مرمت و بازسازی شاهچراغ از نو آغاز شد. استفاده از مصالح جدید مثل سنگ و آجر، نصب ضریح و در نقرهای، آینهکاریهای سقف و دیوارها و نصب ساعتی بزرگ در برج جنوبی آرامگاه از یادگاریهای همین دوران است. آخرین تغییرات تزئینی این بنا هم به دوره پهلوی و انقلاب تعلق دارد که هرکدام با انجام آینهکاریهای جدید و کاشیکاریهای زیبا توانستند نام خود را در فهرست سازندگان این آرامگاه مطهر و نورانی به ثبت برسانند.
در این تاریخ پرفرازونشیب باید جایی هم برای حادثه شاه چراغ خالی بگذاریم که از وقوع آن تنها دو سال میگذرد. این حادثه حملهای تروریستی در سال 1401 بود که منجر به زخمیشدن 20 زائر و شهادت 13 نفر شد. ناگفته نماند که این رخداد دلخراش برای بار دوم در سال 1402 تکرار شد که در آن دو تن از زائران به شهادت رسیدند.
عکس شاهچراغ شیراز
معماری و تزئینات حرم شاهچراغ شیراز
تزئینات و سبک معماری شاهچراغ شیراز به اندازه فضای روحانی و معنوی آن شما را سر ذوق میآورد. در معماری این بنا ردپایی از سبک آذری دیده میشود. منبتکاریهای خیرهکننده روی سقف، نورپردازیهای جالب، آینهکاریهای هنرمندانه در فضای داخلی و طرحهای سلیمی با رنگهای لاجوردی و فیروزهای که در گوشهوکنار این بنا به چشم میخورد، شناسنامه اصلی شاهچراغ را تشکیل میدهد.
حرم شاه چراغ دارای دو در اصلی در ضلع شمالی و جنوبی و ایوانی بزرگ در ضلع شرقی حرم است. ایوان این بنا با وجود 10 ستون مزینشده به طرحهای اسلیمی جلوهای دیگر به این فضای سراسر معنویت میبخشد. این حرم صحنی بزرگ هم دارد که دورتادور آن را اتاقهایی با طراحی فوقالعاده روحنواز محاصره میکنند. بد نیست بدانید که نخستین ضریح نقرهای این بارگاه در زمان فتحعلیشاه و دومین آن در سال 1382 ساخته شده است.
بخش های مختلف حرم شاه چراغ شیراز
حال که با تاریخ پرماجرای حرم شاهچراغ آشنا شدید، بد نیست از بخشهای مختلف این جاذبه معنوی هم بیشتر بدانید. این حرم بهجز صحن و ایوان دارای بخشهای دیگری مثل موزه و کتابخانه است که ما در ادامه جزئیات بیشتری از آن را با شما به اشتراک میگذاریم.
ورودی های صحن شاه چراغ
امکان ورود زائران به حرم مطهر حضرت سید امیر احمد از 7 نقطه مختلف فراهم شده است. از این 7 ورودی 2 ورودی شمالی مختص خواهران و دو ورودی جنوبی ویژه برداران است. یک ورودی طلا و 2 ورودی در ایوان هم سایر ورودیهای حرم را تشکیل میدهند.
اگر به هنگام ورودتان به حرم مطهر کمی مکث کنید و جزئیات کامل ورودیها را از نظر بگذرانید، میتوانید آیات و اشعار زیادی را بالای سرتان درست در بالای چهارچوبها بیابید. این اشعار با خطی خوش روی چهارچوب هر در ورودی منبتکاری شدهاند.
شاهچراغ شیراز
صحن اصلی حرم
حرم شاهچراغ در گذشته صاحب دو صحن مجزا بود که در طرح توسعه آستان به صحنی یکپارچه و بزرگ تبدیل شد. درحالحاضر این صحن مساحتی بالغ بر ۱۴ هزار مترمربع دارد. دورتادور این صحن بزرگ را حجرههایی دوطبقه با کاشیکاریهای زیبا تشکیل میدهند. حوضی بزرگ هم در وسط صحن جا خوش کرده است که برای ساخت آن از سنگ بزرگ نیریز بهره بردهاند.
ایوان حرم شاهچراغ
باشکوهترین قسمت شاهچراغ شیراز ایوان بزرگ و مجلل آن با طول 38.30 متر و عرض 5.5 متر است که در دوره علاءالدوله قاجار ساخته شد. این ایوان 10 ستون 10.5 متری هم دارد که با اسامی مقدس تزئین شدهاند. برای تزئین این ستونها از چوب نارنج و افرا و برای زیر آن از سنگ مرمر با طرحهای اسلیمی شگفانگیز بهره بردهاند. سقف این ایوان نیز پوششی از جنس چوب ساج دارد.
سردرهای حرم شاهچراغ
در حرم شاهچراغ میتوانید شاهد 6 سردر در ضلعهای جنوبی، شمالی، شرقی و غربی باشید. اصلیترین و قدیمیترین سردر حرم باب موسیبنجعفر (ع) است که در ضلع شمال غربی قرار دارد. در همین ضلع جنوبی سردر دیگری به نام باب الرضا (ع) هم وجود دارد که با هدف تردد راحتتر زائران ساخته شده است. ویژگی برجسته سردرهای غربی اشعار زیبای حکشده روی کاشیها و معرقکاریهای برجسته در سقف است.
این بارگاه مقدس 4 سردر دیگر هم در ضلعهای شمالی، جنوبی و شرقی دارد که هرکدام به ترتیب به بازار شاهچراغ، دارالشفا حرم و مسجد جامع عتیق راه پیدا میکنند. در کنار این سردرها باب معروفی تحت عنوان باب السجاد هم در حرم وجود دارد که دسترسی زائران از خیابان لطفعلیخان زند به حرم را آسان میکند.
گنبد و گلدسته های حرم مطهر
حرم شاهچراغ شیراز دو گلدسته در ضلع شمالی و جنوبی دارد که هرکدام مزین به کاشیکاریهای زیبا و روحنواز هستند. تفاوت این دو گلدسته را میتوان در القاب و اسامی دانست که روی هر کدام حک شده است. گلدسته شمالی مزین به اسماء الهی و گلدسته دوم مزین به القاب ائمه اطهار است.
گنبد حرم شاهچراغ از آن جاهایی است که بارها تخریب و بازسازی شد. اولین گنبد این حرم در سال 605 هجری در دوره اتابکان فارس ساخته شد و توسط ملکه تاشی خاتون مورد تعمیر قرار گرفت. با فروریختن گنبد در اثر زلزله گنبدی جدید توسط حسینعلی میرزا قاجار به این بنا افزوده شد. گنبد جدید حرم در ابتدا تنها مزین به سوره طه بود که بعد از تعمیر آینهکاری از سوره فتح نیز روی آن صورت پذیرفت.
گنبد دوم حرم نیز از زلزله جان سالم به در نبرد. ازهمینرو، در سال 1338 گنبدی با اسکلتی آهنی برای حرم ساختند. این گنبد که در آن هنرنماییهایی از کاشیکاریهای سبز، لاجوردی و طلایی به چشم میخورد، وسعتی 500 متری دارد و ارتفاع آن به 14 متر هم میرسد.
شاه چراغ در شیراز
ضریح و مقبره اصلی
هسته اصلی این حرم را ضریح نقرهای و درخشان آن تشکیل میدهد که زائران برای یافتن آرامش بیشتر قلب خود را به شبکههای آن گره میزنند. روی این ضریح اشعاری در مدح ائمهاطهار به زبان عربی و فارسی و داخل آن را مرقدی پوشیدهشده از پارچه سبزرنگ و لوستری چهارشاخه تشکیل میدهد. روشنکردن این لوستر در شب معنویت دیگری را برای این بارگاه مقدس به ارمغان میآورد.
در گذشته روی مرقد مطهر حضرت سید امیر احمد قرآنی به خط کوفی و به کتابت حضرت علی (ع) هم وجود داشته است. درحالحاضر این قرآن نفیس را به همراه جعبه خاتمکاری پیشکششده از سوی دوره علاءالدوله قاجار به موزه پارس اهدا کردهاند. ناگفته نماند که بخش اعظمی از زیبای ضریح را باید مرهون آینهکاریهای خیرهکننده روی دیوارهای ضلع شمالی و جنوبی آن دانست.
مقبره امامزاده میرمحمد
شاید برایتان جالب باشد که بدانید در جوار حضرت سید امیر احمد برادر ایشان نیز با نام سید امیر محمد (ع) به خاک سپرده شده است. روایتهای مختلفی در باب شهادت حضرت امیر محمد نقل میشود ؛ برخی معتقدند ایشان به مرگ طبیعی از دنیا رفته است و گروهی دیگر علت شهادت را درگیری با حاکم فارس میدانند. مقبره امامزاده میرمحمد در ابتدا صحنوسرای مستقلی داشت که طی بازسازیها به حرم مطهر شاهچراغ متصل شد.
مقبره امامزاده میرمحمد
کتابخانه و پژوهشکده آستان مقدس احمدی
وجود کتابخانه آستان مقدس احمدی را باید مرهون ملکه تاشی خاتون بدانیم که با اهدای قرآن و مجموعهای دیگر از کتابهای نفیس بنای این مجموعه را پایهگذاری کرد. این کتابخانه در سالهای نخستین کار خود را تنها با 306 جلد کتاب آغاز کرد؛ اما، بعد در طول زمان با اهدای کتابهای متعدد از سوی نویسندگان مختلف موجودی این کتابخانه به بیش از 100 هزار نسخه رسید.
موزه حرم شاهچراغ شیراز
آخرین و دیدنیترین بخش حرم شاهچراغ شیراز هم موزه آن است که در ضلع جنوبی این آستان مقدس قرار دارد. موزه شاهچراغ با وسعتی بالغ بر 1700 مترمربع میزبان بیش از 8 هزار شی تاریخی ارزشمند و 3 هزار نسخه نفیس خطی است.
مقبره های تاریخی حرم شاه چراغ در شیراز
به هر حرم و بارگاهی که قدم بگذارید، با چند مقبره از بزرگان دین روبهرو خواهید شد که گویا آرزویی جز آرامگرفتن در سایه ائمه اطهار (ع) نداشتهاند. حرم مطهر شاهچراغ هم که برای ما ایرانیها و بهخصوص شیرازیها مکانی مقدس و روحانی محسوب میشود، از این قاعده مستثنی نیست.
در ادامه میتوانید فهرست کامل اشخاص برجسته و بزرگی را که در حرم شاهچراغ به خاک سپرده شدهاند و خود جزئی از جاهای دیدنی شیراز هستند را مشاهده کنید:
- آيت الله شيخ عبدالحسين حائری شيرازی: مرقد این آیتالله بزرگ و فقیه در ایوان آستان مقدس احمدی قرار دارد.
- وصال شیرازی: خوشنویس و شاعر معروفی که به میرزا کوچکخان شهرت داشت.
- ابوالقاسم شیرازی: فرزند چهارم وصال شیرازی که از او اشعار و تالیفات بسیاری به یادگار مانده است.
- وقار شیرازی: فرزند ارشد وصال شیرازی که در دوران خود به عنوان بزرگترین دانشمند زمانه شناخته میشد.
- حکیم شیرازی: دیگر فرزند شاعر وصال که مرقد شریفش را میتوانید کنار ضریح مطهر مشاهده کنید.
- عبدالوهاب یزدانی: نام دیگر فرزند وصال است که در هنر خوشنویسی تبحر بسیار داشت.
- توحید شیرازی: آخرین پسر وصال شیرازی که در سرودن اشعار زیبا از دیگر برادران خود جلوتر بود.
- میرزا حبیبالله شریفی: بسیاری از موقوفههای حرم مطهر توسط این شخص سرشناس مورد پیگیری قرار گرفته است. او از بزرگترین وقفکنندگان آستان احمدی است.
- عسکرخان: اهداکننده در نقرهای حرم (در عسکرخانی) است.
- جعفرخان زند: پدر لطفعلی خان زند است که به دستور آقا محمدخان قاجار در 40 سالگی به قتل رسید.
- صادق خان زند: دیگر قربانی فرمان ظالمانه آقا محمدخان قاجار است که در سن 55 سالگی به قتل رسید.
- فرهنگ شیرازی: از شاعران و خوشنویسان مشهور شیراز است.
- داوری شیرازی: از افراد مهم خاندان وصال که در ادبیات و نقاشی دستی بر آتش داشت.
- بسمل شیرازی: در فهرست بزرگترین دانشمندان شیراز قرار میگیرند.
- آیتالله شهید سید عبدالحسین دستغیب: از نوادگان حضرت سجاد (ع) با 30 واسطه که از ایشان به عنوان شهید محراب یاد میشود.
- میرزا ابوالقاسم سکوت: از عرفای مشهور قرن 13 هجری قمری است.
- آیتالله نجابت: از مریدان و شاگردان آیتالله دستغیب بودند.
ششم ذی قعده؛ روز شاهچراغ شیراز
تقریبا هیچکسی تاریخ دقیق میلاد حضرت سید امیر احمد را نمیداند. ازهمینرو، شورای فرهنگ عمومی استان فارس تصمیم گرفت تا در دهه کرامت، یعنی فاصله میان تولد حضرت معصومه (س) تا میلاد امام رضا (ع) یک روز را به عنوان روز بزرگداشت شاهچراغ در تقویم ملی به ثبت برساند.
در نهایت در سال 1388 خورشیدی، روز 6 ذیالقعده (یازدهمین ماه قمری) به عنوان روز بزرگداشت شاهچراغ انتخاب شد. تصور کنید در سالی که سفر میکنید، ماه ذیقعده با ماه اردیبهشت همزمان شده باشد! دراینصورت، میتوانید روز شاهچراغ و روز شیراز را در این شهر دیدنی به سر ببرید.
حرم شاهچراغ شیراز
شرایط اسکان در شاهچراغ برای زائران
حرم شاهچراغ شیراز به صورت شبانهروزی پذیرای زائران است؛ اما اگر به دنبال اقامت در زائرسرای شاهچراغ هستید، باید بدانید که در این آستان مقدس جایی برای اسکان زائران وجود ندارد.
شما میتوانید برای اقامتی ارزان و اقتصادی، مسافرخانههای نزدیک شاهچراغ مانند مهمانسرای حیدری را انتخاب کنید. اقامت در این مهمانسراها ضمن اینکه هزینه سفر به شیراز را برایتان کاهش میدهند، دسترسی راحتتری هم به حرم مطهر و سایر دیدنیهای مهم این شهر را فراهم میکنند.
آدرس شاهچراغ شیراز و نحوه دسترسی به آن
حرم شاهچراغ شیراز همانطور که گفتیم، در مرکز شهر و در بافت تاریخی آن واقع شده است. دسترسی به این جاذبه مذهبی با اتوبوس و مترو شیراز کاملا راحت و بیدردسر خواهد بود. نزدیکترین ایستگاه مترو به حرم ایستگاه زندیه و نزدیکترین ایستگاه اتوبوس به آن پایانه احمدی است.
اگر هم خیال دارید با خودرو شخصی خودتان راهی شاهچراغ شوید، گوگلمپ بهترین راهنمای شما خواهد بود. کافی است در این ابزار هوشمند خیابان احمدی را جستوجو کنید تا جزئیات دقیق مسیر را به شما نشان دهد.
- آدرس شاهچراغ شیراز: استان فارس، شهر شیراز، خیابان لطفعلیخان زند، میدان احمدی، خیابان احمدی
- تلفن مرکز مشاوره شاهچراغ: ۰۷۱۳۲۱۳۱۴۴۳
بهترین هتل های نزدیک شاهچراغ شیراز
برای نزدیکی و دسترسی راحتتر به حرم شاهچراغ میتوانید روی بهترین هتل های شیراز که در اطراف این حرم جا خوش کردهاند، حساب کنید. از بهترین این هتلها هم میتوان به فهرستی از موارد زیر اشاره کرد:
- هتل 5 ستاره زندیه شیراز در خیابان هجرت، پشت ارگ کریمخان
- هتل 3 ستاره بینالحرمین شیراز در میدان آستانه، خیابان بینالحرمین
- هتل 3 ستاره سنتی نیایش در سه راه نمازی
- هتل 3 ستاره وکیل شیراز در خیابان لطفعلیخان زند
- هتل 3 ستاره پارک شیراز در خیابان سعدی
بازارهای شاهچراغ شیراز
در میان بازارهای معروف شیراز شاید کمتر نام بازار شاهچراغ به گوشتان خورده باشد. این بازار که در فاصله چند قدمی با آستان مقدس احمدی (ع) واقع شده، گنیجنهای کامل از ارزشمندترین سوغات شیراز را در دل خود دارد. البته بد نیست بدانید که در میان سوغاتیهای رنگارنگ و صنایع دستی خیرهکننده، سیسمونی بازار شاهچراغ شیراز هم در بین خریداران بسیار محبوب است.
جاذبه های گردشگری شیراز در اطراف شاه چراغ
شاهچراغ شیراز درست در قلب این شهر قرار دارد؛ بنابراین، خیلی طبیعی است که در جوار آن بهترین و دیدنیترین جاذبههای شیراز جا خوش کرده باشند. اگر بعد از زیارت هوس کردید خودتان را به یک گردشگری تمامعیار دعوت کنید، پیشنهاد ما به شما بازدید از جاذبههای زیر است:
- مسجد نصیرالملک: مسجد صورتی یا مسجد نصیرالملک شیراز در داشتن معماری شاد و رنگارنگ با طراحیهای خارقالعاده نظیر ندارد.
- مسجد عتیق: سازهای تاریخی با معماری باشکوه که به دوره صفاریان تعلق دارد.
- باغ نارنجستان قوام: خانه زینت الملوک، موزه مادام توسو و نارنجستان قوام، مجموعه بنایی باصفا و دلگشا هستند که از دوران قاجار حکایت دارند.
- بقعه سید علاءالدین حسین: بنایی تاریخی با آینهکاریهای زیبا که به سده 10 هجری قمری تعلق دارد.
- مجموعه وکیل: بناهای بهجامانده از دوره زندیه شامل حمام، مسجد و بازار وکیل بیش از 250 سال قدمت دارند.
- خانه تاریخی منطقینژاد: عمارتی زیبا و باشکوه که گنجینهای کامل از هنر اصیل ایرانی را به نمایش میگذارد.
شاهچراغ شیراز؛ نگین انگشتری استان فارس
بعد از مشهد و قم، این شهر شیراز است که به لطف وجود شاهچراغ از بسیاری از دوستداران اهلبیت پذیرایی میکند. این جاذبه سراسر نور و آرامش ضمن داشتن فضای معنوی خاص و تاریخ بسیار سوزناک، از معماری فوقالعاده خاص و زیبایی برخوردار است. بنابراین، شایسته این خواهد بود که شاهچراغ شیراز را یک جاذبه تمامعیار هنری، تاریخی و مذهبی در این شهر بدانیم. اگر تجربه حضور در این بارگاه ملکوتی را داشتهاید، از حسوحالتان برایمان بنویسید. اگر نه، حتما در سفر بعدی خود با بلیط هواپیما شیراز از این جاذبه معنوی هم دیدن کنید.
سوالات متداول:
1. شاهچراغ شیراز حرم کیست؟
شاهچراغ لقب حضرت سید امیر احمد، فرزند امام موسی کاظم (ع)، است.
2. داستان شاهچراغ چیست؟
مزار شاهچراغ تا مدتها گمنام بود. تا اینکه پیرزنی به واسطه سکونت در جوار این مزار متوجه نوری بر فراز این مزار در شبهای جمعه میشود. با تکرار این اتفاق حاکم شیراز دستور ساخت مزاری ساده را برای این حضرت صادر کرد.
3. شاهچراغ در کدام ناحیه شیراز است؟
این جاذبه معنوی در مرکز شهر و در بافت قدیمی آن قرار دارد.
4. در شاه چراغ شیراز چه اتفاقی افتاده است؟
در این آرامگاه معنوی حادثهای تروریستی رخ داده است که منجر به شهادت و زخمیشن بسیاری از زائران شده است.
5. چه کسانی در شاهچراغ دفن هستند؟
آيت الله شيخ عبدالحسين حائری شيرازی، وصال شیرازی، میرزا حبیبالله شریفی، عسکرخان، جعفرخان زند، صادق خان زند، فرهنگ شیرازی، داوری شیرازی، بسمل شیرازی، آیتالله شهید سید عبدالحسین دستغیب، میرزا ابوالقاسم سکوت و آیتالله نجابت از جمله کسانی هستند که مرقدشان در شاهچراغ قرار دارد.