https://gateway.trip.ir/api/

نحوه استعلام ممنوع الخروجی و رفع آن

به روز رسانی: 17 مرداد ، 1403 دانستنی های سفر

استعلام ممنوع الخروجی

برخی از مسافران در فرودگاه متوجه می‌شوند که ممنوع الخروج هستند. یعنی اجازه سفر خارجی ندارند. چرا این اتفاق می‌افتد؟ چه کسانی ممنوع الخروج می‌شوند؟ آیا راهی برای استعلام ممنوع الخروجی پیش از اقدام برای سفر وجود دارد؟ برای پاسخ به این سوال‌ها در ابتدا باید با دلایل منع خروج از کشور آشنا شوید؛ سپس روش‌های استعلام و رفع ممنوعیت خروج را یاد بگیرید.

استعلام ممنوع الخروجی

ممنوع‌ الخروجی و استعلام آن

در این مقاله قصد داریم از صفر تا صد نحوه استعلام ممنوع خروجی و رفع آن را به شما عزیزان آموزش دهیم. شاید ممنوع الخروجی عبارت ترسناکی باشد؛ اما ممکن است برای همه پیش آید. پس برای آشنایی با دلایل ممنوعیت خروج از کشور و روش‌های استعلام و رفع آن، فقط 10 دقیقه از زمان ارزشمند خود را صرف مطالعه متن زیر کنید.

ممنوع الخروجی یعنی چه؟

ممنوع الخروجی به وضعیتی گفته می‌شود که یک فرد به‌دلایل حقوقی، کیفری، قضایی یا مالیاتی، اجازه خروج از کشور را ندارد. یعنی باید در ابتدا مشکل را برطرف و سپس برای خروج از کشور اقدام کند. در ادامه به مهم‌ترین و رایج‌ترین دلایل منع خروج افراد از کشور می‌پردازیم و سپس نحوه استعلام ممنوع الخروجی و رفع آن را بررسی می‌کنیم.

دلایل منع خروج افراد از کشور

افراد به دلایل متعددی ممنوع الخروج می‌شوند. این دلایل می‌تواند مشکلات مالیاتی، چک برگشتی، مهریه، محکومیت کیفری، سربازی، داشتن سوء‌پیشینه در کشورهای خارجی و برای خانم‌ها مواردی همچون نداشتن اجازه شوهر یا پدر برای خروج از ایران باشد. در بخش‌های بعدی، درباره هر یک از این گزینه‌ها مفصل صحبت خواهیم کرد.

1. مشکلات مالیاتی

طبق قانون گذرنامه، افرادی که از پرداخت مالیات امتناع می‌کنند، اجازه خروج از کشور را ندارند. البته اگر میزان بدهی این افراد به اداره مالیات بیش از 5 میلیارد ریال باشد، این حکم برایشان اجرا می‌شود. یعنی برای افرادی که 500 میلیون تومان یا بیشتر به دولت بدهکار هستند، گذرنامه صادر نخواهد شد. در صورتی که شما نیز از این قبیل افراد هستید، هرچه سریع‌تر اقدام به پرداخت مالیات معوقۀ خود کنید.

2. چک برگشتی یا بدهکاری بانکی

اگر چک برگشتی یا بدهی بانکی داشته باشید، احتمالا یک شکایت علیه‌تان ثبت و حکم جلب شما صادر خواهد شد. در این صورت اجازه خروج از کشور را نخواهید داشت. مدت اعتبار ممنوعیت تردد برای چک برگشتی و بدهکاری بانکی در حال حاضر 6 ماه است. اگر متهم در تحقیقات بازپرسی شرکت کند، ممنوعیت خروج او رفع و به مراجع مربوط اعلام خواهد شد. در غیر این صورت، حکم ممنوع الخروجی قابل تمدید است.

دلایل منع خروج افراد از کشور

چک برگشتی از دلایل منع خروج از کشور

3. ممنوع الخروجی مهریه

ممنوع الخروجی مهریه نیز مشابه چک برگشتی و بدهکاری بانکی است. اگر زن مهریه خود را اجرا بگذارد، مرد باید آن را پرداخت کند. در صورت پرداخت نکردن مهریه، زن می‌تواند از طریق دادگاه اقدام به ممنوع الخروجی مرد کند و حکم جلب او را نیز بگیرد. اگر زن و شوهر درباره مهریه و نحوه پرداخت آن به‌توافق نرسند،‌ ممکن است حکم ممنوع الخروجی تبدیل به حکم زندان شود.

4. محکومیت کیفری

محکومیت کیفری می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد و اغلب برای افراد مشهور پیش می‌آید. وقتی مقامات قضایی تشخیص دهند که خروج یک فرد از کشور به ضرر منافع جمهوری اسلامی است، او را ممنوع الخروج می‌کنند. این ممنوعیت خروج از کشور می‌تواند موقت یا دائمی باشد. در حقیقت، مدت‌زمان آن مشخص نیست و همه‌چیز به تصمیم مقامات قضایی بستگی دارد.

5. سربازی

سربازی همیشه معضل بزرگی برای آقایان بوده است. همه مردان به‌جز تعداد محدودی از آن‌ها از 18 سالگی به بعد مشمول خدمت سربازی می‌شوند و اگر به‌دلایل مختلف از رفتن به سربازی خودداری کنند، با مشکلات بسیاری مواجه خواهند شد که یکی از آن‌ها ممنوع‌الخروجی است. افرادی که در موعد مقرر سربازی نرفته و وثیقه معتبری برای غیبت خود ارائه نداده‌اند، اجازه خروج از کشور را نخواهند داشت. این قانون درباره سربازهای فراری نیز صدق می‌کند. 

دلایل منع خروج از کشور

سربازی از دلایل ممنوعیت خروج از کشور

6. عدم اجازه زنان متاهل

زنان متاهل برای خروج از ایران به اجازه کتبی همسر خود نیاز دارند. در بسیاری از مواقع و به‌دلایل مختلفی مانند لج‌ولجبازی، آقایان از دادن اجازه خروج خودداری می‌کنند. ممنوع الخروج کردن زنان متاهل یکی از اصلی‌ترین دلایل طلاق در سال‌های اخیر بوده است. اگر هنوز پاسپورت ندارید، باید ابتدا از مدارک لازم برای پاسپورت اطلاع پیدا کرده و برای دریافت آن اقدام کنید. همچنین، در برخی شرایط خاص، خانم‌های متاهل می‌توانند با اجازه دادستان پاسپورت یک‌بار مصرف بگیرند و برای رفع مشکل تحصیل یا بیماری خود از کشور خارج شوند.

7. داشتن سن زیر 18 سال بدون اذن پدر

دخترها و پسرهای کمتر از 18 سال برای خروج از کشور به اجازه پدر نیاز دارند. اگر پدر این اجازه را ندهد، فرزند ممنوع الخروج می‌شود. برای مثال اگر پدر و مادر طلاق گرفته باشند و مادر قصد مهاجرت یا سفر به کشور دیگری را داشته باشد، برای همراه کردن فرزند با خود باید اجازه پدر را دریافت کند. این افراد در صورت پیگیری نکردن حکم ممنوع الخروجی به صورت قانونی، ممنوع الخروج قضایی محسوب می‌شوند.

8. داشتن سوء پیشینه در کشورهای خارجی

حکم ممنوع الخروجی فقط مربوط به اتفاق‌های داخل کشور نیست. یعنی اگر در کشور دیگری باشید و خطایی از شما سر بزند، باز هم ممنوع الخروج خواهید شد. افراد که سابقه کلاهبرداری، سرقت یا مواردی از این قبیل را در سایر کشورها داشته باشند، در صورت بازگشت به ایران دیگر نمی‌توانند از کشور خارج شوند. این افراد حتی اجازه اقامت و زندگی در برخی کشورها را نیز ندارند.

اطلاعات مورد نیاز برای استعلام اینترنتی ممنوع الخروجی

برای استعلام ممنوع الخروجی به صورت اینترنتی، به اطلاعات و مدارک خاصی نیاز ندارید؛ فقط کافی است شماره شناسنامه، کد ملی و سایر اطلاعات شخصی خود را داخل سایت‌ها یا اپلیکیشن‌های تایید‌شدۀ اداره گذرنامه ناجا وارد کنید. به این شکل، فقط چند دقیقه طول می‌کشد که از وضعیت ممنوع الخروجی خود و دلیل آن مطلع شوید. در بخش‌های بعدی شما را با بهترین و رایج‌ترین روش‌های اینترنتی استعلام منع خروج از کشور آشنا خواهیم کرد.

روش های استعلام ممنوع الخروجی

استعلام ممنوع خروجی به روش‌های مختلفی انجام می‌شود. از مراجعه حضوری به اداره گذرنامه تا استفاده از اپلیکیشن‌های متنوع مانند پلیس من و تاپ، این امکان را به شما می‌دهند تا از وضعیت خروج خود از کشور مطلع شوید. با ما همراه باشید تا در ادامه چند سایت استعلام ممنوع الخروجی با کد ملی به شما معرفی کنیم و به بررسی سایر روش‌های استعلام بپردازیم.

استعلام ممنوع الخروجی از اداره گذرنامه

شما با استفاده از روش‌های غیر‌حضوری استعلام ممنوع خروجی، به‌راحتی و بدون فوت وقت بتوانید اطلاعات مورد‌نیاز را به‌دست آورید؛ اما همچنان بسیاری از افراد، روش حضوری را ترجیح می‌دهند! در نتیجه به اداره گذرنامه مراجعه می‌کنند. البته مراجعه به این اداره برای استعلام ممنوع الخروجی کیفری بسیار رایج است و بهترین روش محسوب می‌شود.

استعلام ممنوع الخروجی از اداره گذرنامه

استعلام ممنوع الخروجی از اداره گذرنامه 

استعلام ممنوع خروجی پلیس من

یکی دیگر از روش‌های استعلام ممنوع الخروجی گذرنامه، استفاده از اپلیکیشن «پلیس من» است. در ابتدا باید کیف پول خود را شارژ کنید و سپس با استفاده از کد ملی، استعلام ممنوع الخروجی بگیرید. با دانلود این اپلیکیشن برای گوشی‌های اندروید و iOS از خدمات مختلفی همچون صدور گذرنامه، استعلام گذرنامه، پرداخت عوارض خروج از کشور و ثبت مفقودی گذرنامه بهره‌مند شوید. البته امکانات اپلیکیشن پلیس من فقط به همین موارد ختم نمی‌شود و بسیار گسترده است.

استعلام ممنوع الخروجی برای ایرانیان خارج از کشور

افرادی که مقیم کشورهای خارجی هستند باید برای استعلام ممنوع خروجی چه اقدامی انجام دهند؟ ایرانیان خارج از کشور می‌توانند از استعلام ممنوع الخروجی سامانه میخک به آدرس mikhak.mfa.gov.ir استفاده کنند. اگر در کشور دیگری اقامت دارید و از وضعیت ورود و خروج خود به ایران مطلع نیستید، وارد سایت میخک شوید. سپس گزینه پرسمان تردد را انتخاب کنید. با وارد کردن ایمیل و کد ملی، وضعیت ممنوع الخروجی خود را در سایت ببینید.

 استعلام ممنوع الخروجی سامانه میخک

 استعلام ممنوع الخروجی از سامانه میخک

استعلام ممنوعیت خروج با اپلیکیشن تاپ

یکی دیگر از اپلیکیشن‌ها که استعلام ممنوعیت خروج از کشور را برای شهروندان آسان کرده، سوپر‌اپلیکیشن تاپ است. تاپ با همکاری اداره گذرنامه ناجا به افراد این امکان را می‌دهد که با استفاده از کد ملی، وضعیت ممنوع الخروجی خود را بررسی کنند. این اپلیکیشن که به بانک پاسارگاد تعلق دارد، برای گوشی‌های اندروید و iOS در دسترس است و بیش از 70 سرویس کاربردی مانند امکان پرداخت عوارض خروج از کشور را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

استعلام ممنوع الخروجی از سامانه ثنا

برخی افراد به‌دلیل داشتن پرونده‌های قضایی یا کیفری ممنوع الخروج می‌شوند. این افراد برای اطلاع از وضعیت خود باید به سامانه ثنا به آدرس sana.adliran.ir مراجعه کنند. برای استعلام از طریق این سایت، ابتدا باید به یکی از دفاتر قضایی مراجعه و شناسه حساب کاربری دریافت کنید. سپس وارد سایت شوید و روند ثبت‌نام را پشت‌سر بگذارید. اطلاعات درخواستی را وارد کنید و از وضعیت تردد خود مطلع شوید.

استعلام ممنوع الخروجی از سامانه ثنا

استعلام ممنوع الخروجی از سامانه ثنا

استعلام منع خروج از کشور از سامانه ثبت من

برای استعلام ممنوع الخروجی می‌توانید به سایت my.ssaa.ir مراجعه کنید. سامانه ثبت من، درگاهی برای امور الکترونیکی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است. استعلام ممنوع الخروجی رایگان با کد ملی در این سایت امکان‌پذیر است. با وارد کردن اطلاعات شخصی، استعلام ممنوع خروجی خود را به‌صورت اینترنتی و بدون نیاز به مراجعه حضوری دریافت کنید. در جدول زیر، نحوه استعلام ممنوع الخروجی از سایت ثبت من را شرح داده‌ایم:

مراحل اقدام
1 ورود به سایت my.ssaa.ir
2 کلیک روی گزینه «ثبت من»
3 انتخاب گزینه «اجرای اسناد رسمی»
4 کلیک روی گزینه «استعلام ممنوع الخروجی»
5 ورود اطلاعات شخصی شامل کد ملی و شماره شناسنامه

 جدول استعلام منع خروج از کشور از سامانه ثبت من 

پس از اتمام این مراحل، مشخص می‌شود که شما ممنوع الخروج هستید یا اجازه خروج از کشور را دارید. استعلام از سامانه ثبت من بیشتر از 10 دقیقه وقت شما را نخواهد گرفت. اگر ممنوع الخروج باشید، دلیل آن داخل سامانه ثبت من درج شده است. در صورتی که به دلایل قضایی از خروج از کشور منع شده باشید، باید به سامانه ثنا مراجعه کنید.

استعلام ممنوع خروجی از کشور از اداره مالیات

اگر مشکل مالیاتی دارید، می‌توانید از طریق سامانه استعلام ممنوع الخروجی اداره مالیات به آدرس tax.gov.ir از شرایط خروج از کشور خود مطلع شوید. برای این کار ابتدا در سایت ثبت‌نام کنید، سپس اطلاعات شخصی خود را وارد کنید. افرادی که بیش از 500 میلیون تومان مالیات معوقه داشته باشند، تا پیش از پرداخت مالیات اجازه خروج از کشور را ندارند.

نحوه رفع ممنوعیت خروج از کشور

برای رفع ممنوعیت خروج از کشور ابتدا باید علت را جویا شوید و سپس به یکی از اداره‌های مالیات، گذرنامه یا قوه قضاییه مراجعه کنید. اگر خانم متاهل هستید یا کمتر از 18 سال سن دارید، به‌طور پیش‌فرض اجازه خروج از کشور را ندارید و باید این اجازه را از شوهر و سرپرست خود دریافت کنید.

اگر مشکل مالیاتی دارید، باید بدهی خود را تسویه کنید. در صورتی که مبلغ بدهی بالا باشد، تقسیط و سپس اجازه خروج از کشور برایتان صادر می‌شود. سایر دلایل ممنوع الخروجی نیز با پیگیری از مراکز مربوط رفع می‌شوند. پیشنهاد ما این است که برای طی این مراحل از یک وکیل مجرب کمک بگیرید تا بتوانید علاوه‌بر رفع ممنوعیت، از ارز مسافرتی هم بهره‌مند شوید.

لغو ممنوعیت خروج از کشور تحت شرایط خاص

اگر به هر دلیلی اجازه خروج از کشور را نداشته باشید، در شرایط خاص، حکم ممنوع الخروجی شما برای یک بار لغو خواهد شد. سفر حج تمتع و سفر به قصد درمان بیماری‌های خاص از جمله این موارد هستند. در این صورت دادگاه به شما اجازه می‌دهد که فقط برای یک مرتبه از کشور خارج شوید. همچنین اگر ممنوعیت خروج به‌دلیل امور مالیاتی باشد، شخص اجازه دارد که برای انجام امور تجاری، به‌منظور بهبود اوضاع مالی، از کشور خارج شود.

مدت زمان ممنوع الخروج بودن چقدر است؟

ممنوعیت خروج از کشور همیشگی نیست. طبق قانون آیین دادرسی کیفری، اعتبار مدت‌زمان ممنوع الخروج بودن یک شخص برابر با 6 ماه و قابل تمدید است. وقتی این مدت تمام شود، دستور منع خروج منتفی خواهد شد. در این صورت، مراجع مربوط نیز نمی‌توانند مانع از خروج شخص مورد‌نظر از مرزهای کشور شوند.

افرادی که توسط بازپرس یا دادگاه ممنوع الخروج می‌شوند، اجازه اعتراض دارند. اگر در مدت 10 روز به حکم منع خروج اعتراض کنند، دادگاه به اعتراض آن‌ها رسیدگی خواهد کرد. در غیر این صورت، حکم تغییری نمی‌کند.

توصیه های مهم استعلام ممنوع الخروجی برای مسافران

برای استعلام ممنوع الخروجی بهتر است به برخی نکات مهم توجه کنید تا این فرایند را راحت‌تر و سریع‌تر پشت‌سر بگذارید.در ادامه به این نکات اشاره خواهیم کرد:

  • پیش از سفر حتما اقدام به استعلام ممنوع الخروجی کنید؛
  • اپلیکیشن‌های تاپ و پلیس من و سامانه‌های ثبت من، ثنا و اداره مالیات گزینه‌هایی مطمئن برای استعلام آنلاین هستند؛
  • ایرانیان مقیم خارج از کشور می‌توانند برای استعلام ممنوعیت خروج خود و رفع آن از سامانه میخک استفاده کنند؛
  • اگر به دستور بازپرس قضایی ممنوع الخروج شده‌اید، تا 10 روز فرصت دارید که به این حکم اعتراض کنید؛
  • به همین شکل، اگر توسط دادگاه جمهوری اسلامی به ممنوع الخروجی از کشور محکوم شده‌اید، می‌توانید تا 10 روز اعتراض خود را ثبت کرده و منتظر برگزاری دادگاه مجدد باشید؛
  • پس از مشخص شدن دلیل ممنوعیت خروج از کشور، فورا برای رفع آن اقدام کنید.

ممنوعیت خروج از کشور ممکن است برای هر شخصی رخ دهد. حتما پیش از سفر استعلام بگیرید تا متحمل هزینه اضافی نشوید. سپس از طریق مراجع مربوط اقدام به رفع ممنوع الخروجی خود کنید و از کشور خارج شوید. پیشنهاد می‌کنیم پیش از رزرو بلیط، از انواع کلاس های پروازی و بلیط هواپیما مطلع شوید.

استعلام ممنوع الخروجی پیش از سفر را جدی بگیرید!

در این مطلب به معرفی روش‌های استعلام ممنوع الخروجی و دلایل آن پرداختیم. پیش از برنامه‌ریزی برای سفر حتما استعلام ممنوع خروجی خود را بگیرید؛ در غیر این صورت همه برنامه‌های شما با مشکل مواجه می‌شود. همچنین هزینه‌ای که برای سفر کرده‌اید از بین می‌رود. پس از بررسی و رفع مشکل‌های مربوط به خروج از کشور، می‌توانید برای خرید بلیط هواپیما یا تور خارجی اقدام کنید.

آیا شما تاکنون به این مشکل برخورده‌اید؟ اگر بله، چقدر برای رفع آن زمان گذاشتید و از چه روشی ممنوعیت خروج از کشور خود را برطرف کردید؟ آیا به جز روش‌های بالا، روش دیگری برای استعلام و اطلاع از شرایط ممنوعیت خروج از ایران می‌شناسید؟ اگر بله، حتما برایمان بنویسید.

سوالات متداول:

1. هزینه استعلام ممنوع الخروجی چقدر است؟

اطلاع از شرایط خروج از کشور برای افراد به صورت اینترنتی و رایگان انجام می‌شود.

2. نحوه استعلام ممنوع الخروجی افراد چگونه است؟

شما می‌توانید متناسب با شرایط خود، از یکی از روش‌های گفته‌شده در بالا ممنوعیت خروج از کشور خود را استعلام بگیرید.

بخش نظرات

میثم فهمی 12 مرداد 1401

استعلام خروج از کشور

فاروق احمدی 20 فروردین 1401

سلام بنده ممنوع خروج شدم دلیلش چیه

تحریریه تریپ
سلام از طریق روش هایی که در بالا معرفی شدند، ممنوع الخروجی خود و علت آن را جویا شوید

اپلیکیشن تریپ

با اپلیکیشن تریپ، به‌سادگی پروازهای چارتر و ارزان، تورهای متنوع و هتل‌های دلخواه خود را جستجو و رزرو کنید. همچنین با پشتیبانی آنلاین ۲۴ ساعته، تجربه‌ای مطمئن و بدون دغدغه از سفر را برای خود فراهم نمایید.

QRcode
برای دانلود اسکن کنید
اپلیکیشن رزرو پرواز تریپ
6Lcvc3kaAAAAALAILAp0jE_FSwTasfoo6HDqw6Xc