بهترین و خوشمزهترین غذاهای سریلانکا
به روز رسانی: 28 مرداد ، 1404 راهنمای سفر

سریلانکا فقط سرزمین مناظر بکر، سواحل رویایی و مزارع سرسبز و روحنواز نیست. این کشور در کنار تمام جذابیتهای بصری که دارد، به عنوان مهد غذاهای خوشمزه و متفاوت نیز شناخته میشود. در طعم و رایحه خوراکهای محبوب این کشور، میتوانید رد پای فرهنگهای مختلف از جمله فرهنگ غذایی هند را مشاهده کنید. اگر آغوشتان به روی طعمهای تازه و خاص باز است، مطالعه این مطلب را از دست ندهید؛ زیرا قرار است با معرفی خوشمزهترین غذاهای سریلانکا لذت سفر به این سرزمین جادویی را برایتان صد چندان کنیم.
خوراک کاری سریلانکایی
اگر از مردم سریلانکا نام محبوبترین و معروفترین غذای محلی این منطقه را جویا شوید، از خوراک کاری سریلانکایی (Sri Lankan Curry) نام خواهند برد.
خوراک کاری یک غذای پر ادویه و غنی است که به دلیل استفاده از ادویههای متعدد و روش طبخ خاص خود، طعمی کاملا جادویی دارد. این غذای پرطرفدار اغلب با مواد غذایی اصلی همچون مرغ، ماهی، میگو، گوشت گاو یا سبزیجات تهیه و اغلب با نان و برنج سرو میشود.
در سریلانکا، خوراک کاری همیشه همراه با برنج، دال، ترشی و نارگیل رنده شده سرو میشود و مزهای تند و چندلایه با رایحهای ماندگار دارد. اگر با طعمهای تند میانه خوبی دارید، خوراک کاری یکی از بهترین غذاهای سریلانکا است که باید در تور سریلانکا تجربه کنید.
خوراک کاری سریلانکایی
گوتو کولا سامبول
از سالمترین غذاهای کشور سریلانکا که در کنار خوراکهای اصلی این کشور سرو میشود، گوتو کولا مالوم سامبولا (Gotu Kola Sambol) یا همان سالاد گوتو کولا است.
در واقع، گوتو کولا سامبولا نوعی سالاد سبز با طعم ترش و تند است که عنصر اصلی آن را گیاه دارویی گوتو کولا تشکیل میدهد. این گیاه برگهای سبزرنگ دارد و از خواص معجزهآسایی برای سلامت پوست، مغز و حافظه برخوردار است. پیاز، نارگیل تازه، لیمو ترش و فلفل سبز از دیگر موادی هستند که در تهیه این سالاد مورد استفاده قرار میگیرند.
جالب است بدانید که این غذا قیمت مقرونبهصرفهای هم دارد، پس در تخمین هزینه سفر به سریلانکا لازم نیست خیلی نگران قیمت غذا باشید.
کوتو کولا
پولوس؛ خوراک جک فروت نارس
برای کسانی که گیاهخوار هستند، پولوس (Polos) میتواند لذیذترین غذای سریلانکا باشد. پولوس یک خوراک کاری بسیار تند اما خوش عطر و طعم است که از میوه جکفروت نارس تهیه میشود. میوه جکفروت بافتی شبیه به گوشت دارد؛ به همین دلیل هم میتواند بهترین جایگزین برای غذاهای گوشتی باشد.
در طبخ این غذا جکفروت را ابتدا نیمپز میکنند، سپس آن را با ادویههای مختلف، پیاز، سیر و زنجبیل تفت میدهند. در آخر نیز شیر نارگیل را به این ترکیب اضافه میکنند و اجازه میدهند تا این میوه نارس به آرامی پخته شود و طعم ادویهها و مواد مختلف را به خود جذب کند.
پولوس
وامباتو موجو؛ ترشی بادمجان
برای ما ایرانیها، چاشنی پای غذا به اندازه خود غذا مهم است. وامباتو موجو (Wambatu Moju) یکی از سنتیترین چاشنیها در سفره سریلانکاییها است که ترکیبی از شیرینی، ترشی، تندی و کمی تلخی را در خود دارد و غالبا با غذاهای برنجی سرو میشود.
وامباتو موجو در واقع یک ترشی بادمجان خوشمزه است که برای تهیه آن از بادمجان سرخ شده، سرکه، ادویهها، فلفل، شکر، پیاز، سیر، زنجبیل، زردچوبه و دانه خردل استفاده میکنند.
وامباتو موجو
آمبول تیال؛ کاری ماهی ترش
آمبول تیال (Ambulthiyal) یا کاری ماهی ترش سریلانکایی، از دیگر غذاهای معروف سریلانکا است که به دلیل ماندگاری بسیار بالا و طعم منحصربهفرد، جایگاهی محبوب در میان مردم این منطقه دارد. آمبول تیال نوعی خوراک ماهی ترش خشکشده است که با ادویه خاصی مثل گوراکا (Goraka) یا تمر هندی خشکشده درست میشود.
برای تهیه این خوراک لذیذ، ابتدا فیله ماهی را با موادی همچون زنجبیل، زردچوبه، سیر، فلفل سیاه و گوراکا مزهدار میکنند. در مرحله بعدی، فیلهها را درون قابلمهای همراه با آب بسیار کم روی حرارت قرار میدهند تا به آرامی پخته شود.
آمبول تیال
کاری کوکول ماس؛ کاری مرغ سریلانکایی
کاری کوکول ماس (Kukul Mas Curry) از بهترین غذاهای سریلانکا است که در هر منطقه سریلانکا به گونهای خاص طبخ میشود. این خوراک معروف، نوعی کاری مرغ است که از ترکیب مرغ، ادویههای مخصوص، شیر نارگیل، پیاز، زنجبیل، سیر، فلفل، گوجهفرنگی و گاهی برگ کاری درست میشود.
این غذا اغلب با برنج سفید، دال، سبزیجات سرخ شده یا ترشی بادمجان سرو میشود.
کاری کوکول ماس
لامپریس؛ غذای بخارپز در برگ موز
از غذاهای بخارپز سریلانکایی که اصالتی هندی سریلانکایی دارد، لامپریس یا لمپرایس (Lamprais) است.
از لامپریس میتوان به عنوان کاملترین وعده غذایی در سریلانکا یاد کرد. برای طبخ این غذا موادی مانند برنج، گوشت (معمولاً گوشت مرغ یا گاو)، خوراک کاری، سبزیجات و ترشیها را داخل برگ موز میپیچند و سپس در فر قرار میدهند تا بخارپز شوند. این غذا عموما در جشنها و مهمانیها سرو میشود.
لامپریس
هاپرز تخممرغ؛ غذای مخصوص صبحانه
برای نوش جان کردن یک وعده صبحانه یا عصرانه جانانه در سریلانکا، میتوانید روی هاپرز تخممرغ (Egg Hoppers) حساب کنید. هاپرز نوعی پنکیک نازک از خمیر برنج و نارگیل است که وسط آن را با تخممرغ پر میکنند.
برای درست کردن این غذا، در گام اول خمیر هاپرز را با آرد برنج، شیر نارگیل، شکر، نمک و مخمر آماده میکنند. سپس خمیر را درون تابه با کمی روغن میپزند. زمانی که خمیر هاپرز نیمپز شد، تخممرغ را به آن اضافه میکنند. هاپرز را میتوان با چاشنیهای مختلفی مثل موز هم درست کرد.
کیریباث؛ شیر برنج سنتی
کیریبث یا کیریبات (Kiribath) از غذاهای سریلانکایی است که ویژه مراسم و مناسبتهای خاص طبخ میشود. کیریبث نوعی شیر برنج یا برنج پخته شده با شیر نارگیل است که به آن گاهی نمک یا شکر اضافه میکنند.
این غذا بافتی نرم و چسبنده دارد و به عنوان نمادی از خوششانسی و برکت در فرهنگ غذایی سریلانکا شناخته میشود. این غذا گاه به عنوان نذری در معبد غار دامبولا توزیع میشود.
کیریباث
واتالاپام؛ دسر سنتی سریلانکایی
در میان غذاهای سریلانکا، دسری خوشمزه و خاص به نام واتالاپام (Watalappam) وجود دارد که اغلب در مناسبتها یا جشنهای خاص سرو میشود.
واتالاپام دسری شبیه به پودینگ یا کرم کارامل است که از ترکیب شیر نارگیل، وانیل، شکر نخل (یا شکر قهوهای)، ادویههای معطر مثل هل و دارچین و تخممرغ درست میشود. برای تزئین این دسر هم از کشمش یا بادام استفاده میکنند.
واتالاپام
آچارو؛ ترشی میوه رنگارنگ
بازی رنگ و مزهها در بشقاب غذایی سریلانکایی را میتوان به خوبی در غذای معروف این منطقه یعنی آچارو (Achcharu) لمس کرد. آچارو یک ترشی از میوههای مختلف با طعمهای گوناگون است که در کنار غذای اصلی سرو میشود. در این چاشنی طعمهای ترشی، شیرینی و تندی به شکل متعادل در هم آمیخته شدهاند و طعمی جادویی به آن بخشیدهاند.
ترکیب اصلی این ترشی را میوههای مختلف از جمله انبه نارس، آناناس، سیب، گوجهسبز، پیاز خرد شده، فلفل سبز، شکر، سرکه، نمک و ادویههای مختلفی مانند دانه خردل، زیره، دارچین، هل و کمی فلفل سیاه تشکیل میدهند.
آچارو
سیب چوبی؛ میوه خاص جنوب شرق آسیا
شاید برایتان جالب باشد بدانید که در سفره رنگارنگ سریلانکاییها، وجود یک نوع میوه تحت عنوان سیب چوبی (Wood Apple) هم میتواند حکم غذایی محبوب و پرطرفدار داشته باشد.
سیب چوبی با نام علمی لیمونیا اسیدیسیما، یک نوع میوه با پوست ضخیم است که بافتی نرم و خوشطعم دارد. سیب چوبی به دلیل پوسته سخت و ضخیمی که دارد، معمولا به تنهایی استفاده نمیشود و از آن برای تهیه ترشی، مربا، اسموتیهای خوشمزه و دسرها استفاده میکنند.
سیب چوبی
کوتو روتی؛ همبرگر سریلانکایی
نوبتی هم که باشد، نوبت به معرفی غذاهای خیابانی سریلانکا میرسد. کوتو روتی (Kottu Roti) یکی از معروفترین این غذاهاست که با عنوان همبرگر سریلانکایی هم شناخته میشود. این غذای پرانرژی و خوشمزه، از نوعی نان سنتی سریلانکایی به نام نان روتی و مواد دیگری مانند سبزیجات، تخممرغ، گوشت یا مرغ و ادویهجات تند درست میشود.
نام این غذای سریلانکا، به طرز تهیه آن اشاره دارد. کوتو عموما با سرعت بالا و با صدای زدن چاقو به صفحه فلزی که شباهت زیادی به صدای «کوتو کوتو» دارد، درست میشود. اگر به غذاهای فستفودی علاقهمند باشید، این غذا میتواند جایگزین مناسبی برای ساندویچها یا همبرگرها باشد.
کوتو روتی
ایسّو وادای؛ کیک عدس با میگو
از دیگر غذاهای سریلانکا که به عنوان بهترین و خاصترین اسنک خیابانی شناخته میشود، کیک عدس با میگو یا همان ایسو وادای (Isso Vadai) است. این غذا اغلب در شهرهایی مثل گاله یا کلمبو و در خیابانهای نزدیک ساحل یافته میشود.
عدس قرمز، پیاز، فلفل سبز، زنجبیل تازه، برگ کاری، گشنیز، نمک و ادویه و میگوی کامل، ترکیبات اصلی این غذا را تشکیل میدهند. برای تهیه کیک عدس، ابتدا عدس خیس خورده را آسیاب میکنند. سپس به آن سبزیجات را اضافه کرده و به خمیر شکل و فرم میدهند. در نهایت، روی هر خمیر را با یک میگوی کامل میپوشانند و آن را در روغن سرخ میکنند.
کیک عدس شاید بهترین غذای سریلانکا باشد که بتوانید در سفر به این سرزمین رویایی تجربه کنید.
ایسّو وادای
نان پاراتا
نام پاراتا (Paratha) از غذاهای محلی سریلانکا است که طعمی خاص و منحصربهفرد دارد و اغلب در کنار انواع کاری سرو میشود. در حقیقت، پاراتا از نانهای سنتی و محلی سریلانکا است که ترکیب اصلی آن را آرد گندم، آب، خمیرمایه (یا مخمر)، ماست و روغن یا کره تشکیل میدهد.
پاراتا در مقایسه با نان معمولی بافتی نازکتر اما چند لایه دارد و گاهی بافت داخلی آن با موادی مثل سیبزمینی یا پیاز پر میشود. این نان را میتوانید به عنوان سوغات سریلانکا با خود به خانه ببرید.
نان پاراتا
کینگ کوکونات؛ نوشیدنی خیابانی محبوب
اگر در گشتوگذارهایتان در میان جاهای دیدنی سریلانکا تشنگی بر شما غالب شد، سراغ خوشمزهترین نوشیدنی این شهر یعنی کینگ کوکونات (King Coconut) بروید.
کینگ کوکونات نوشیدنی خنک از نوعی نارگیل است که در مقایسه با نارگیل معمولی طعمی شیرینتر دارد. جالب است بدانید که کینگ کوکونات یک نوشیدنی کاملا طبیعی و بدون هر نوع افزودنی است که فقط از آب نارگیل درست میشود.
کینگ کوکونات
کیریبات و لونومیریس؛ ترکیب شیربرنج با سامبال تند
در میان غذاهای سریلانکا، شیربرنج با سامبال لونومیریس تند (Kiri Bath with Lunumiris) یک ترکیب جادویی است که مزه آن تا ابد در ذهنتان میماند. برای تهیه این غذای سریلانکایی، برنج را با شیر نارگیل میپزند تا بافتی نرم و چسبنده پیدا کند. سپس به این ترکیب یک چاشنی تند و تیز از مخلوط پیاز و فلفل قرمز تند، نمک و آبلیمو اضافه میکنند.
طعم شور و شیرین و تند این غذا برای مردم سریلانکا بسیار دوستداشتنی و دلچسب است. ناگفته نماند که این غذای معروف سریلانکا بیشتر در جشنها و مناسبتها سرو میشود.
کیریبات و لونومیریس
فروت چات آناناس چیلی؛ ترکیب میوه با فلفل
آخرین معرفی ما از معروفترین غذاهای سریلانکا، فروت چات آناناس چیلی (Pineapple Chili Fruit Chaat) است که به عنوان یک سالاد میوهای سالم و خنک شناخته میشود و در ورودی بسیاری از مراکز خرید سریلانکا فروخته میشود.
این سالاد که ترکیبی از میوههای مختلف است، طعمی ترش و شیرین و تند و نمکی دارد و معمولا با ادویههایی نظیر نمک، فلفل سیاه، پودر چیلی، آبلیمو و شکر طعمدار میشود.
فروت چات آناناس چیلی
در سریلانکا غذا فقط مزه نیست؛ خاطره است!
جادوی مزه و رایحه در بشقاب غذای سریلانکایی، شهرتی جهانی دارد. شاید اصلا به همین دلیل هم باشد که وقتی میگوییم سریلانکا کجاست، این کشور را بیش از هر چیزی با لقب سرزمین برنج و کاری میشناسند. در سفره رنگارنگ سریلانکا، عطرها و طعمهایی به چشم میخورند که تقریبا برای هر گردشگری تازگی دارند.
در این مطلب تلاش کردیم تا گلچینی از بهترین غذاهای سریلانکا را به شما معرفی کنیم. حالا شما برایمان بنویسید که از میان غذاهای موجود در این فهرست، کدام را بیشتر دوست دارید تجربه کنید؟ منتظر خواندن نظرات شما هستیم.