دانستن این مطالب که در ذیل عنوان می شود برای خریداران بلیط هواپیما الزامی می باشد.


شرایط ویزا و اقامت


1- این که کشوری بدون ویزا است به این معنی است که مسافران برای حضور در آن کشور احتیاج به ویزا ندارند، اما گاهی برای پرواز و رسیدن به یک کشور بدون ویزا، نیاز به یک یا چند ویزا دارید. برای پرواز به بعضی از کشورهای آمریکا و اقیانوسیه باید از چند کشور بگذرید و در آنها توقف داشته باشید که بدون داشتن ویزای این کشورها، سفرتان امکان‌پذیر نیست. بنابراین همیشه سفر به کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان به معنی نیاز نداشتن به ویزا و سفر بی‌دردسر نیست و باید حتماً از قبل درباره‌ی سفر به کشور مقصدتان تحقیق کنید.
2- در صورتی که هنوز ویزای خود را از سفارت نگرفته اید، حداکثر تا 10 روز قبل از زمان پرواز اطلاعات ویزای خود را برای درج در بلیط به کارشناسان ما در پشتیبانی تریپ اطلاع دهید؛ چراکه در صورت‌ آماده نشدن ویزا از طرف سفارت، تریپ مسئولیتی در قبال بلیط خریداری شده ندارد و این بلیط مشمول قوانین کنسلی می‌شود. قبل از خرید بلیط هواپیمای خارجی در کشورهای نیازمند به ویزا، به تاریخ شروع ویزا، تاریخ انقضای ویزا، و حداکثر زمان ممکن برای اقامت تعیین‌شده که توسط سفارت در ویزا درج شده است، توجه کنید. پیش‌آمدن هرگونه مشکل ناشی از موارد ذکرشده برعهده‌ی مسافر است.
3- ورود به اکثر کشورها نیازمند ویزا است. قبل از خرید بلیط، شرایط ویزای کشور مقصد و کشورهای ترانزیت (کشورهایی که در فرودگاهشان توقف دارید)‌ را چک کنید و در صورت پیدا نکردن اطلاعات کافی، با پشتیبانی تریپ تماس بگیرید. توجه داشته باشید که ترانزیت در اغلب کشور ها اعم ازکشورهای آسیایی و اروپایی و امریکایی تا  8 ساعت متعارف و قابل قبول از طرف شرکت‌های هواپیمایی مختلف می‌باشد، در غیر این ‌صورت برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نیاز و یا عدم نیاز به ویزای ترانریت با پشتیبانی تریپ تماس حاصل فرمایید.
4- درصورت ترانزیت در دوکشور اروپایی (تحت شنگن) و بیشتر نیازمند ویزای شنگن خواهید بود.
5-با ویزای توریستی شنگن، ورود باید از همان کشوری باشد که ویزای توریستی را از سفارت آن گرفته‌اید.
6- در صورت داشتن ویزای شینگن 1 بار ورود، اجازه‌ی خروج از شینگن و ورود مجدد را ندارید.
7- از آن جایی‌که هواپیمایی اتحاد در مسیر تهران ــ‌ تورنتو در دوبلین توقف دارد، داشتن ویزای ترانزیت الزامی است.
8- تمام مسیرهای هواپیمایی چین جنوبی (سیزد) به جز مسیرهای داخل چین، به ویزای چین نیاز دارند.
9- برای پرواز در مسیرهای بلاروس و قزاقستان با هواپیمایی ایرفلوت به ویزای روسیه نیاز دارید، اگر بلیط یک‌طرفه است ویزای یک‌طرفه و اگر دو طرفه است ویزای دو بار ورود ضروری است.
10- برای سفر با ایرلاین تای ایرویز در پروازهای  بالای 12 ساعت ترانزیت باید ویزای بانکوک تهیه کنید.
11- پرواز هواپیمایی تای ایرویز در مسیر کره جنوبی (سئول) با یک توقف در هنگ‌کنگ انجام می‌شود که نیازمند به ویزای هنگ‌کنگ یا پاسپورت کره یا پاسپورت امریکا است.
12- برای پرواز به شهرهای امریکای جنوبی در صورتی که یک ترانزیت در رفت و یک ترانزیت در برگشت داشته باشید، لازم است که ویزای ترانزیت شنگن دوبار ورود یا چندبار ورود (مولتی) بگیرید و در صورتی که  دو ترانزیت در رفت و دو ترانزیت در برگشت داشته باشید، کلا باید ویزای شنگن چندبار ورود (مولتی) بگیرید.


 
 نکاتی درباره‌ی سفر به کشورهای بدون ویزا 


مسافران ایرانی، می‌توانند بدون نیاز به ویزا به چند کشور دنیا سفر کنند؛ طبق فهرستی که در سال ۲۰۱۶ صادر شده، کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان در مجموع ۱۱ کشور هستند. در ۲۷ کشور هم ویزا در مرز یا فرودگاه برای ایرانیان صادر می‌شود. صدور ویزا در مرز به این معنی است که مسافران در مقابل پرداخت مبلغی در مرز یا فرودگاه کشور مقصد، ویزای خود را دریافت می‌کنند. در این نوع ویزا، امکان ریجکتی وجود ندارد و دریافت ویزا ۱۰۰ درصد است.
 


کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان در آفریقا


صدور ویزا در مرز
1- کیپ‌وردر
2- کومور
3- جیبوتی: ویزای جیبوتی تنها تا ۱ ماه اعتبار دارد و بعد از ورود، بیشتر از این مدت نمی‌توانید در آن بمانید.
4- کنیا: در صورت ورود به کنیا، تنها تا ۳ ماه اجازه‌ی اقامت در این کشور را دارید.
5- ماداگاسکار: مدت زمان مجاز برای اقامت در ماداگاسکار بعد از ورود به آن، ۹۰ روز است.
6- موزامبیک: بعد از ورود به موزامبیک تنها تا ۳۰ روز اجازه‌ی اقامت در آن را دارید.
7- تانزانیا: ویزای تانزانیا بعد از ورود به کشور تا ۱ ماه اعتبار دارد و بعد از این تاریخ باید کشور را ترک کنید.
8- توگو: ویزای توگو ۷ روزه است و بعد از این تاریخ باید از کشور خارج شوید.
9- اوگاندا
10- سیشل: مدت اقامت در سیشل تا ۳ ماه بعد از ورود است.
11- موریتانی
12- گینه بیسائو: بعد از ورود به گینه بیسائو تا ۹۰ روز اجازه‌ی اقامت در این کشور را دارید.


 
کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان در آسیا


بدون ویزا
1- کردستان عراق
2- مالزی: بعد از ورود به مالزی، تنها تا ۱۴ روز اجازه‌ی اقامت در آن را دارید و بعد از این تاریخ باید کشور را ترک کنید.
3- ارمنستان: بعد از ورود به ارمنستان تا 9۰ روز اجازه‌ی اقامت دارید. 


 
صدور ویزا در مرز


1- لائوس: بعد از ورود به لائوس می‌توانید تا ۳۰ روز در این کشور اقامت کنید.
2- نپال: بعد از ورود به نپال، ۹۰ روز اجازه‌ی اقامت دارید.
3- تیمور شرقی: ویزای تیمور شرقی ۳۰ روزه است و بعد از ورود، بیشتر از این تاریخ نمی‌توانید در آن بمانید.
4- سوریه: بعد از هربار ورود به سوریه، تا ۹۰ روز می‌توانید در آن بمانید.
5- لبنان: کشور لبنان بعد از ورود، تا ۱ ماه به شما اجازه اقامت در کشور را می‌دهد.
6- مالدیو: برای سفر توریستی به مالدیو، بعد از ورود تا ۳۰ روز اجازه‌ی اقامت دارید.
7- سریلانکا: ویزای سریلانکا تا ۳۰ روز بعد از ورود اعتبار دارد.
8- کامبوج: ویزای کامبوج ۳۰ روزه است.


کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان در اروپا


بدون ویزا
1- ترکیه: بعد از ورود به ترکیه تا ۹۰ روز اجازه‌ی ماندن در این کشور را دارید.
2- صربستان: بعد از ورود به صربستان تا 30 روز اجازه‌ی ماندن در این کشور دارید و با این اجازه‌ی ورود نمی‌توانید به اتحادیه‌ی اروپا حوزه‌ی شنگن، کرواسی، بلغارستان، رومانی، امریکا و کانادا و استرالیا سفر کنید.
صدور ویزا در مرز
3- گرجستان: بعد از ورود به گرجستان تا 45 روز می‌توانید در این کشور بمانید.


 
کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان در آمریکا


بدون ویزا
1- اکوادور: بعد از ورود به اکوادور تا ۹۰ روز می‌توانید در این کشور بمانید.
2- گویان: مدت زمان مجاز برای اقامت در گویان بعد از هر بار ورود، ۳۰ روز است.
3- هائیتی: بعد از ورود به هائیتی تا ۳ ماه اجازه‌ی اقامت در آن را دارید.
4- نیکاراگوئه: نیکاراگوئه تا ۹۰ روز اجازه‌ی اقامت بعد از هر بار ورود را به مسافران ایرانی می‌دهد.
5- ونزوئلا: مدت زمان اقامت در ونزوئلا بعد از ورود تنها تا ۱۵ روز است.
صدور ویزا در مرز
4- بولیوی: ویزای بولیوی تا ۳۰ روز بعد از ورود اعتبار دارد.


 
کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان در اقیانوسیه


بدون ویزا
1- نیووی: زمان مجاز برای اقامت در نیووی بعد از هربار ورود تا ۳۰ روز است.
2- ایالات فدرال میکرونزی: بعد از ورود به میکرونزی باید تا ۳۰ روز بعد کشور را ترک کنید.
صدور ویزا در مرز
1- جزایر کوک: ویزای جزایر کوک تا ۳۱ روز بعد از ورود اعتبار دارد.
2- پالائو: ایرانیان تا ۳۰ روز بعد از هربار ورود می‌توانند در پالائو بمانند.
3- ساموآ غربی: ویزای ساموآی غربی تا ۶۰ روز اعتبار دارد.
4- تووالو: ویزای تووالو ۱ ماهه است و باید بعد از این مدت کشور را ترک کنید.


 
شرایط صدور بلیط



- سن فرزندتان را هنگام خرید بلیط رفت و برگشت، با شرایط و قوانین کودک یا نوزاد مطابقت دهید.
- حضور مسافران پروازهای خارجی حداقل 4 ساعت قبل از پرواز در فرودگاه الزامی است.
- صدور پرواز یک طرفه تنها زمانی امکان‌پذیر است که یکی از شرایط زیر را داشته باشید:
 اقامت دائم یا موقت کشور مقصد
 ویزای بلندمدت با شرایط تاریخ انقضای بیش از یک‌سال (برای مثال ویزای دانشجویی و...)
 داشتن بلیط ادامه مسیر
- صدور بلیط یک‌طرفه به مقصد ارجان (قبرس شمالی) و بلگراد (صربستان) برای دارندگان گذرنامه ایرانی ممنوع است.


 
قوانین خاص شرکت‌های مختلف هواپیمایی


1- در پروازهای هواپیمایی کویتی با ترانزیت بالای 8 ساعت، اقامت در هتل‌های کشور کویت با پرداخت هزینه توسط مسافر ضروری است.
2- پروازهای هواپیمایی ایراسیا و پگاسوس  و ایرعربیا بار و پذیرایی ندارند.
3- مسافرانی که قصد سفر به کشورهای اروپایی حوزه‌ی شنگن دارند، نمی‌توانند با هواپیمایی بریتیش ایرویز با ترانزیت در لندن، بلیط تهیه کنند. 
4- در پروازهای هواپیمایی اکراینی برای بلیط‌های بین کشورها که مبداء پرواز از ایران نیست، چک این فقط به صورت آنلاین (Check in online) ممکن است.
5- هواپیمایی امارات برای پرواز در مسیر نیوزلند (آکلند) در بریزبین (استرالیا) توقف دارد که نیازمند ویزای ترانزیت استرالیا است، در غیر این‌ صورت مبلغ 75 دلار از مسافر اخذ می‌شود یا مسافر دیپورت می‌شود. 
6- میزان بار هواپیمایی ایژین‌ در مسیرها

1- مسافرانی که قصد سفر به امریکا و کانادا دارند، اگر 2 توقف در آمریکا و کانادا داشته باشند، در اولین توقف در آمریکا و کانادا بار مسافر تحویل داده می‌شود و مسافران می‌بایست خودشان بارشان را به ایرلاین بعدی تحویل دهند.
2- در مسیرهای امریکا و کانادا به محض ورود در اولین شهر، مسافران باید فرآیند چک ویزا (امیگریشن) را طی کنند، بنابراین اگر قصد سفر در این مسیر را دارید، مدت ترانزیت تا پرواز بعدی را حداقل 3 ساعت در نظر بگیرید.
3- در پرواز مسیر نیوزلند (آکلند) ویزای هوایی استرالیا ضروری است، لطفا قبل از تهیه‌ی بلیط شرایط اخذ ویزا را بررسی کنید. 
4- برای پرواز در مسیر کیتو (آمریکای جنوبی) با هر ایرلاینی، لازم است ویزای ترانزیت آن شرکت هواپیمایی را تهیه کنید.
5- فقط مسافرینی که قصد پرواز به امریکا و کانادا دارند ، میتوانند با بریتیش ایرویز پرواز خود را انجام دهند.
6- مسافرینی که کارت PR  کانادا دارند نیز درصورت ترانزیت در دوکشور اروپایی (تحت شنگن) و بیشتر نیازمند ویزای شنگن خواهند بود.

منبع: alibaba